среда, 12 ноября 2014 г.

"Хто володіє інформацією, той володіє світом"

Початок нового тисячоліття характеризується глобалізацією світових економічних і політичних процесів, невід’ємною складовою яких є інтенсивне використання досягнень сучасних інформаційних технологій. Після вибору Україною шляху до інтеграції в Європу, яка сьогодні активно розбудовує інформаційне суспільство, гостро постала проблема ефективного забезпечення інформаційної безпеки молодої держави.
У сучасному світі інформація є найціннішим глобальним ресурсом.

Інформація постійно ускладнюється, змінюється якісно, зростає кількість її джерел і споживачів. Водночас зростає уразливість сучасного інформаційного суспільства від недостовірної (а іноді й шкідливої) інформації, її несвоєчасного надходження, промислового шпигунства, комп’ютерної злочинності і т. ін.
Отже, ми погоджуємося з відомим висловом Ротшильдів, яку згодом повторив Вінстон Черчіль «Хто володіє інформацією – той володіє світом».
А про інформаційну безпеку дбає Конституція України, яка відносить її до найважливіших функцій держави.

8 комментариев:

  1. Дійсно, слова Уінстона Черчеля "Хто володіє інформацією - той володіє світом" були актуальними завжди. Особливо зараз, коли сучасна людина не може уявити свого життя без отримання інформаіції. Адже постійно одним із елементів громадянського суспільства, визначальною рисою його зрілості є гарантована свобода доступу до інформації та користування нею.

    ОтветитьУдалить
  2. І справді сучасне життя майже неможливе без постійного доступу до інформації. Неможливо уявити діяльність сучасної людини без інформаційних технологій. Кожна особа постійно перебуває у пошуку інформації і це перш за все допомагає їй залишатися частиною того суспільства яке завжди володіє інформацією. Це має неабияку цінність для життя та співіснування з іншими людьми. Тому вислів Вінстона Черчеля досить актуальний і з кожним роком він стає все актуальнішим.

    ОтветитьУдалить
  3. Дійсно дуже цікава та змістовна інформація! Погоджуюсь з висловом Уінстона Черчеля особливо зараз коли ми перебуваємо в такому безкрайньому інформаційному полі. Головне правильно використовувати цей постійний потік інформації.

    ОтветитьУдалить
  4. Нажаль, сьогодні ті, хто керує інформаційними потоками часто подає неправдиву чи викревлену інформацію. Як це не сумно, але вони все ж керують світом.

    ОтветитьУдалить
  5. Дуже цікава та змістовна інформація. Згодна зі словами "Хто володіє інформацією - той володіє світом"!

    ОтветитьУдалить
  6. Дакую Вас за статтю, Наталю, дуже цікава, та змістовна .«Хто володіє інформацією, той володіє світом», – сказав колись Уїнстон Черчілль. Дійсно, інформація у сучасному світі – це стратегічний ресурс. Спотворення інформації чи незаконне її розповсюдження може призвести до серйозних наслідків. Отже, надійне збереження інформації та її захист від зловмисників є вельми актуальною проблемою.

    ОтветитьУдалить
  7. Тема в точності співпадає з завданням лабораторної роботи. Оформлення влучне(кольорова гамма ілюстрацій). Все чітко та зроміло. +1)

    ОтветитьУдалить
  8. Дякую за статтю, хотілося б погодитись, з Вами Наталю, дійсно ви висвітлили дуже актуальну проблему сьогодення.

    ОтветитьУдалить